Ağız kokusunu önlemenin yolları
Ağız kokunuz sizi ve çevrenizi rahatsız mı ediyor? Bilmeniz gereken ağız kokusu için etkili yöntemler
- Eczanelerde satılmakta olan, tamamen doğal ve bitkisel olan ağız gargarası alarak, her gün gargara yapın. Gargaranın içeriğinde kimyon, rezene ya da kimyon yağı olmalıdır. Gargarayla ağız kokusu en aza inecektir.
- Günde en az 2 -3 litre arası su tüketin. Yeterli miktarda su alınırsa tükürük bezleri çalışır
- Ve ağız kokusuna neden olan maddeleri yok eder
- Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dil temizliğini yapmayı unutmayın ve diş ipi kullanarak dişlerinizin arasını temizleyin.
- İlaç kullanıyorsanız prospektüsünü okuyarak yan etkilerini araştırın ya da doktorunuzdan bilgi alın
- Aşırı kahve ve çay tüketimi ağızda oluşan bakterilerin artmasına ve ağız kokusuna sebep olur. Ayrıca alkollü içeceklerde kötü kokulara neden olur.
- Baharat, sarımsak soğan vb. yiyecekler ağız kokusuna neden olur. Bu tarz gıdalar tüketmemeye özen gösterin.
- Sigara ağız kuruluğu ve ağız kokusuna neden olur
- Dişlerdeki çürük ve iltihaplar koku yaratır. Aynı zamanda diş eti hastalıkları da ağız kokusuna neden olur. Dişlerinizde ve diş etinizde herhangi bir sorun varsa diş doktorunuza danışınız.
- Dişler mümkünse yemeklerden sonra fırçalanmalı. Günde en az 1 kez diş ipi kullanılmalı. Diş fırçanızı kullandıktan sonra yıkayıp kuru ve temiz kalacak şekilde muhafaza edin.
Ağız kokusunu önleyici bitkisel formül
Gerekli Malzemeler: Biberiye çiçekleri, bir adet limon, yarım litre su
Yapılışı: Suyu tencereye koyarak kaynamasını bekleyin. Ardından biberiye çiçeklerini ve dilimlediğiniz limonu içine ekleyin. Yaklaşık 15-20 dakika kaynamasını bekledikten sonra hazırladığımız karışım ılıtılır. Karışım soğuduktan sonra sıkılarak suyu içilir.